A la xarxa...

La Catalunya no capada

Hi ha hagut una Catalunya impossible. De fet, cal parlar en present perquè som el que no hem pogut ser. És el país que, nascut en la Renaixença, pujat en el Modernisme i madurat en el Noucentisme estava destinat a esclatar. Franco el va fer miques. El que en va quedar és el que Espanya –i la Catalunya oficial– volen fer creure que és el país real, sense tenir en compte d’on venim i, molt especialment, on volem anar.

6.485 lectures

"Quan l'Estatut s'anava a debatre a les Corts, Alfonso Guerra ja va tranquil·litzar l'opinió espanyola dient que abans l'haurien cepillado. Si ara el Tribunal Constitucional l'aprova, serà que l'ha recepillado. Suprema irrisió: diu que deixaran que Catalunya es declari una nació, però avisen que això només es dirà al preàmbul, que no té força de llei. Si les coses van així, quan es publiqui la sentència es fregaran les mans i podran tornar a dir, com el Diario de Burgos: "Ha muerto el estatuto de Cataluña". I nosaltres respondrem amb les darreres paraules de Carrasco i Formiguera, abans de ser afusellat, el 9 d'abril d'ara fa setanta-dos anys: Visca Catalunya lliure!"

6.750 lectures
Allò que el periodisme no sap de Reagrupament (o sí)

"La gran aportació que pretén Reagrupament en la política catalana és poder trencar (dinamitar) l’actual oferta de partits polítics, immobilistes, que estan més preocupats de la pròpia supervivència que de fer un acte de regeneració política i dignitat sobiranista. (...)

6.290 lectures
Catalunya catatònica

"Aquestes eleccions han de ser un plebiscit entre els que ara hi són, aquells que volen que tot segueixi igual, i aquells que volem que Catalunya tingui les eines necessàries per estar, en condicions d’igualtat amb la resta de nacions, en el concert dels Estats del món. Que el nostre país tingui capacitat de defensar els seus interessos, de donar benestar a la seva ciutadania, de disposar d’empreses amb capacitat per competir en els mercats mundials."

8.505 lectures
Ferran Requejo, professor de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra
(Barcelona, 28-09-2009)

Fa anys que analitzo els sistemes federals del món. El federalisme modern és una tradició amb més de 200 anys d'història. Hi ha molts models diferents, alguns dels quals ofereixen instruments per regular la diversitat nacional. Defenso les pràctiques federals en molts contextos del món. No obstant això,l'experiència m'ha convençut que és una idea massa sofisticada per la cultura política espanyola, molt simple i amb dos partits majoritaris diferents, però tots dos retrògrads en matèria de pluralisme. A Espanya, a més, pràcticament no hi ha federalistes, gairebé tots són a Catalunya. L'independentisme, tot i les seves incògnites, marca un camí a explorar en el segle XXI.

8.574 lectures

L'enquesta

El cas Palau pot afectar el final del procés?
 Sí, pot fer que algunes persones votin No al referèndum
 No, la gent sap que bona part és guerra bruta de les clavegueres de l'estat espanyol
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
XI ASSEMBLEA NACIONAL DE REAGRUPAMENT
banner XI Assemblea

Es farà a les Cotxeres de Sants de Barcelona, a la Sala de conferències de l'Edifici Jacint Laporta . C/ de Sants, 79

Horari: 10h. a 13h.30 (Les acreditacions començaran a les 9h.)