A veure si ens entenem

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

A veure si ens entenem. Els partidaris de la independència de Catalunya hem guanyat les eleccions amb majoria absoluta. Aquells que les han perdut, diran el que vulguin, faran la lectura que els convingui, com passa sempre durant la nit electoral, però Junts pel Sí i les CUP, que s'han presentat sense cap ambigüitat reclamant la república catalana, han guanyat les eleccions.

Ara, sense cap mena de vergonya política, ens parlen de comptar vots. Volen que seguim les normes del referèndum que no ens han deixat fer, ni els uns ni els altres, ni el PSOE i el seu apèndix el PSC ni Ciutadans, ni, per descomptat, el PP. El PP, que ha fet la campanya de la por, que ha suplicat que Europa  en foragités verbalment tots el catalans abans d'hora, que ha enviat els seus ministres a parlar del pes de la llei,  que ha fet sortir el president de l'estat espanyol, el senyor Rajoy, de darrera del plasma per fer un ridícul inexplicable en un president d'un estat modern, aquests, demanen que comptem vots. Aquestes eren unes eleccions al Parlament de Catalunya de caràcter plebiscitari i Junts pel Sí i les CUP les han guanyada per majoria absoluta. Un èxit fantàstic, que hem de celebrar.

Per cert, i si parléssim de les dificultats que han tingut els catalans que viuen a l'estranger per votar? Personalment en conec uns quants. N'hi ha més de 100.000 que no han pogut votar i centenars que, per poder exercitar el seu dret al vot, han hagut de pagar-se un bitllet d'avió perquè, escarmentats com estaven de totes les altres eleccions, han preferit pagar i votar. Aquest fet no li preocupa, a la senyora Arrimades, tan espanyola i tan cridanera, que proposa que tornem a fer unes altres eleccions perquè els resultats no serveixen per governar? Senyora Arrimades, possible cap de l'oposició en el proper govern de Catalunya, d'això en diem "arribar i moldre". Tres anys de viure a Catalunya ben aprofitats, ens coneix molt bé, sap exactament què volem els catalans i catalanes, què ens convé i sap com portar l'aigua al seu molí. Fantàstic. Vostè és l'exemple clar de com en som, d'acollidors i respectuosos els ciutadans de Catalunya.

Ahir a la nit, nit màgica per a molts de nosaltres, nit de grans responsabilitats per a tots aquells que hauran de formar govern i per aquells que ho hauran d'avalar, no ens va deixar prou temps per gaudir de la gran victòria que hem aconseguit. Felicitem-nos-en avui, ja una mica més tranquils i conjurem-nos per fer les coses bé perquè no hem acabat res, el més important , la culminació d'aquest procés encara està per fer. La feina continua. Una vegada més aquells i aquelles que aneu al davant sabeu que podeu comptar amb els ciutadans que, com vosaltres, estem compromesos i il·lusionats per acabar la tasca que hem començat.

5.415 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament