Continuem el compromís

Aspecte de la trobada amb representants del territori

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, presidida per Joan Carretero i expressament ampliada amb els candidats i els caps de campanya de l'associació, reunida avui a Vic, ha decidit el següent:

 1. Agrair la feina, la il·lusió i l'empenta de tots els associats i associades durant el període electoral.
 2. Agrair a tots els votants la confiança que han dipositat en el nostre projecte polític.
 3. Donar continuïtat, de forma unànime, a aquest projecte polític, basat en l'assoliment de l'Estat, la regeneració democràtica i la recuperació dels valors del treball i l'excel·lència.
 4. Sotmetre la pròpia Junta Directiva i una ponència política renovada a l'Assemblea Nacional, a celebrar a principis de la primavera de 2011.
 5. Reforçar tant l'estructura organitzativa i sectorial com la comunicació interna i externa de l'associació.
 6. Donar suport als qui, atenent els nostres principis i objectius, creguin convenient de presentar-se com a opció a les eleccions municipals de 2011.

A la tarda, davant de més de 200 coordinadors o membres de juntes territorials que hi han volgut assistir, s'ha referendat amb una ovació unànime la decisió de donar continuïtat al projecte polític de Reagrupament Independentista i a les decisions preses per la Junta Directiva. Durant més de 4 hores, els membres de la Junta, amb Joan Carretero al capdavant, han explicat i han obert un debat viu i entusiasta sobre quina ha de ser a partir d'ara la nostra activitat atenent als nostres objectius fundacionals i la nostra activitat política immediata i futura, molt especialment: 

 • el reforç i creixement de l'associació, tant en els aspectes organitzatius i de coordinació com en els de comunicació interna i externa;
 • el treball en xarxa, tant a nivell local dels territoris com pel que fa la xarxa (Reagrupament 2.0)
 • la presència en els mitjans de comunicació local i nacional
 • l'activitat cívica i política arreu, a través d'actes, conferències i manifestacions diverses que serveixin tant per acostar experts i nous associats com per formar els nostres associats
 • la necessitat de reactivar la tasca sectorial (sanitat, ensenyament, infraestructures, immigració, etc.)
 • la confecció i difusió de documents de base

Finalment, s'ha encoratjat tots els coordinadors perquè, al més aviat possible, si no ho han fet ja, convoquin llurs pròpies assemblees territorials per traslladar els acords presos, debatre els passos a fer, fer una crida a la participació i continuar la tascsa que comporta el projecte polític de Reagrupament.

15.690 lectures

Comentaris (35)

Anims joan I reagrupament
Joan te'ns tota la rao i suport amb les declaracions dels ultims dies. La unio independentista s'ha de fer al moment i al lloc oportu i no pasat festes.

Realment es penos el parlament actual i predomina el regionalisme i l'exivicionisme.

Reagrupament són els unics independentistes de debo ja que els altres nomes ho utilitzen per 4 poltrenetes i 4 durets.
Reagrupament és l'unic que val de pena de catalunya.
Gent com Reagrupament honesta i treballadora i independentista de debo és de les poques meravelles que té aquest pais.
Anims en temps dificils s'han d'unir els reagrupats i com associació s'ha de donar força i col·laborar amb gent que sigui honesta i independentista.
Amunt reagrupament I Independencia per sempre.

(Ara Ciu ja no tindrà l'excusa del tripartit i quedarà més que retratada, i els de ERC, SI la vergonya aliena)
de gerra freda a guerra freda
Ells tenen el telo D'acer ( la constitució i el seu tribunal )
Ells tenen armament ( la majoria de mitjans de comunicació )
Ells tenen el mur( els gestors autonòmics )
Ells tenen el cràpula ( el rei )

Nosaltres tenim telo d'Acer ( la dignitat i la llibertat )
Nosaltres tenim armes ( la democràcia i els drets humans )
Nosaltres tenim poder ( el poder de les urnes )
Nosaltres tenim caliptra ( per no deixar de foradar el "MUR" )
Feedback
En línia amb el que comenta el missatge, Eduard Vivó i Font 10/12/2010 21:06,


Tanmateix no estic d'acord en el que cal una refundació. No crec que s'hagi de refundar res. La línia de Reagrupament (RCat) es prou clara i amb prou substància per continuar-hi treballant si això és el que es decideix fer. Encara diria més, mireu si és substanciosa que un apèndix aparegut a quatre mesos de les eleccions ha entrat al Parlament.

Si ha de dimitir o no la Junta? Suposo que sí, per dignitat. Ho han fet tant bé com han pogut/sabut amb el que tenien i amb tot el soroll que hi havia, i em sembla que no està malament. Hem portat quatre escons al Parlament, però no quatre diputats/es.

Totalment d'acord que el que cal es cohesió, si el projecte/associació continua. I ho dic ben clar, com a associat no tinc clar que el projecte hagi de continuar. Em sembla que s'hauria de convidar a totes les comarcals, amb totes les comissions que tinguin a fer un treball de "replegament". Cal valorar què ha sigut, que ha fet RCat fins el passat 28N. Cal generar feedback (i molt) per poder decidir, havent fet els deures, a la propera assemblea (entre tots i totes) si l'associació continua o no.

D'entrada seria bo d'assumir obertament que Solidaritat (SI) ha passat la mà per la cara a RCat. No caiem en la crítica gratuïta.

Un pro (contra): d'aquí mig any, dos anys, als propers comicis serà el moment de valorar el camí que ha fet SI. Espero que hagi estat molt i positiu per Catalunya, pels catalans i les catalanes; però ... i si no és així? Tots els solidaris i les solidaries, els militants i simpatitzants, la massa de votants reconeixeran que estaven equivocats? Serà culpa, en cas que RCat continuï, dels associats/des a Rcat?

Un contra (pro): alguna de les coses que em cridaren l'atenció del discurs de RCat (per acabar-me associant; si haguera estat un partit polític no ho hagués fet) era allò de que cadascú vagi fins on pot, ningú és imprescindible, quan una persona no pot donar més que s'aparti, que se li agrairà la feina feta i se li farà el relleu. Així de simple, sé quan no puc fer més. Igualment, que per la independència de Catalunya si convé es pactaria amb el Diable. Així de simple, sé el que no sóc. Ajuntant aquests dos arguments, potser no seria tant descabellat dissoldre RCat com associació.

I totes les persones no associades que ens van fer confiança? I totes aquelles persones que es senten properes al projecte? Es el moment que hi diguin la seva. Que participin, que es facin sentir, que col·laborin. Avui dia, amb Internet a qualsevol telèfon, amb wifi a totes les biblioteques, amb moltes llars connectades a Internet. Avui dia per començar a contribuir (per sumar, si més no intentar-ho) no costa més que redactar i enviar. Evidentment, una altra manera és associar-se. El dia de l'assemblea el número d'associats reals serà un bon indicador.
Salut


P.S. Hi ha error ortogràfic a l'última línia de l'article.
Us adoneu......
Que sempre useu les paraules més adecuades? sembleu que TOTS haveu anat a la mateixa escola, segurament us deveu anfotre quan jo dic que a pesar de la meva INCULTURA vaig 25 davant de vosaltres, diguem-ne que aquestes cartes que ara lligiu en temps de franco ja vaig intentar que les fessiu.....però jo en aquell temps era com un mestre de les memaes que escrivien la gent...EN FI amb 30 anys de retràs HO LOGRAREU!!!.......i....NO TENIU ALTRE REMEI QUE LOGRAR-HO....SI NO TOT SE´N ANIRA A LA MERDA.
COM LA VOLS.......
Voreu NO HAVEU FET RES MALAMENT, però tampoc vau agarrar el meu guant que l´ignorància NO ENS AFAVORIA RES A NOSALTRES....ARA també tenim una bona pila de dies per ENSENYAR.....

COM LA VOLS.........
BARCELONA-MANRESA-BERGA-SABADELL-EIH!!, SI, SI, TAMBE-FIGUERES......i....com les volem....INVADIDES i ESCLAVES....o LLIURES= INDEPENDENTS....que NO us torne a passar que aquells que VOTEN a favor de Castella estiguen segurs que ho fan a favor de CATALUNYA
tampoc presenteu Batalla contra altres independents (voteu a fulano ....jo de resserva...per si de cas)

Tú mateix TRENCAMOTLLES.....al grau de DEPRAVACIO que han lograt dels CATALANS que tú mateix dius que els catalans prefereixen veure les películes doblades en castellà que en català......després s´estranyen de la violència existent dintre de la família......i.....VOTAR CONTRA SI MATEIXOS per afavorir als de la messeta QUE??, perdó, perdó, això ho fan els altres ELLS NO!!!.
PEDAGOGIA I/O POLÍTICA
Pedagogia-o-política? Jo dic pedagogia-i-política. El primer que hem de fer és una reflexió profunda i identificar i posar remei a alló que havem fet malament i redefinir aquells aspectes que ens provoquen debilitats susceptibles de ser utilitzats pels que ens voldrien veure desapareixer, de manera que no ens torni a passar.

Per coherència amb el nostre programa no soc partidari de presentar-nos a les municipals; als ajuntaments no hi és la independència i si brutícia i corrupció: No ens n'haveem de fer còmplices de cap de les maneres. Als ajuntaments només ens hauriem de presentar en el cas SUMAMENT CRÍTIC que la autonomia de Catalunya fora suspesa pel govern de Madrid (no us penseu que no hi ha qui li agradaria fer-ho).

REAGRUPAMENT ha de experimentar una REFUNDACIÓ que ens permeti fer pegagogia eficientment durant els propers quatre anys per formar un cos electoral que ens voti i poder així entrar al Parlament a fer la política que estem convençuts que necessita Catalunya. Aquesta REFUNDACIÓ s'hauria de produïr a la propera primavera. La Junta ha dit que dimitirà davant la assemblea que convocaran pel febrer o març. Després dels resultats del 28-N és el que toca i amb això no estic llençant-los pedrades; hi han coses que s'han fet bé i n'hi han que s'han fet malament.

Ara ja ens coneixem molt més entre nosaltres; Ara ja no passarà com a la primera assemblea nacional que la majoria no ens coneixiem i els que veniem de nou varem haver de votar sense coneixer moltes vegades a qui votavem: En canvi n'hi havien uns quants que sí que es coneixien molt bé i es varen votar entre ells i els seus partidaris, amb alguns resultats que tots recordem i que no cal repetir aquí. Ara estém en condicions de escollir una Junta amb més cohesió interna, que no hagi de perdre mesos per lliurar-se d'obstruccionismes de capelletes i trepes. Però seria bo que les candidatures a la junta no foren a bulto i es podessin presentar llistes d'equips de gent que es coneix i està cohesionada i té pensat un projecte i el presenta a la assemblea per obtenir-ne la seva confiança. Amb una Junta escollida d'aquesta manera hem d'assegurar que el nostre líder i fundador, en Joan Carretero, segueixi sent el President, sigui quina sigui la Junta i ho dic per que no s'entendria un Reagrupament sense Carretero, al menys durany molts anys a avenir. Per tant el President ha de ser en Joan Carretero i el lider de la Junta resultant de la votació ha de ser el/la Secretari/a General. No estic predicant que en Joan Carretero passi a ser una figura decorativa, però també és cert que necessitem que estigui a cobert de tempestes que han de ser assumides per la Junta i el seu Secretari General, sense que la figura d'en Joan Carretero en surti perjudicada.

Si us plau, penseu-hi. Tenim quatre anys per endavant per rectificar errors i difondre el nostre missatge d'independència, regeneració democràtica i recuperació de valors.

Visca Catalunya lliure i sobirana!
Coalicions
Desprès dels resultats electorals cal seguir l'estratègia de les coalicions, sino a l'independentisme no arribarem mai. Al devant tenim a CiU i aquest partit, volguem o no, arrastra molt català desinformat i indecís.
No sempre un sol camí és bo
La independència pot tenir molt matissos, i cada persona fa una lectura diferent. Com a reagrupada des del començament sempre hi cregut amb les tesis de Rcat, i al sorgir SI, he vist una copia i un desviament del nostre programa. Que han tingut exit?, millor per ells; que ho faran bé? millor per tots. Deixaré temps al temps per comprovar-ho. Mentrestant crec que és com el cristianisme, compost de jueus,católics, protestants, ortodoxes, testmonis de Jehovà etc. Penso que nosaltres tenim el nostre camí i hen de seguir treballant pel que creiem millor: independència, regeneració democràtica i limitació de mandats.
Pilar Altarriba
Sants-Monjuïc BCN

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament