Temps de combat, temps d’aliances

Editorial de Reagrupament Independentista
Joan Carretero, al centre, durant la manifestació del passat Onze de setembre / Fotografia: Equip web RCat

Molts som els que des de ja fa molts anys lluitem per la llibertat i la dignitat de Catalunya. Mai com ara la independència de Catalunya havia estat en el sentiment de tants catalans i catalanes. És per això que avui, passat l’Onze de setembre i amb unes eleccions espanyoles a la cantonada, aquells que impulsem organitzacions independentistes hem de reflexionar sobre com actuar, per fer que aquest sentiment majoritari tingui el pes que li correspon a les urnes.

És ben sabut que la política catalana es mou en dos eixos, el nacional i el social, i que els diferents partits se situen en aquests dos àmbits, tanmateix, l’independentisme s’ha identificat sempre amb partits definits com d’esquerres.

No és fins al sorgiment de Reagrupament que la concepció de l’independentisme s’intenta obrir a una posició de centralitat, obviant de forma voluntària l’eix dreta-esquerra i establint un parèntesi en aquesta necessària disputa, mentre no tinguem veritable possibilitat de decidir com a poble. Dit d’una altra manera, poc podem fer en favor de l’economia de mercat o dels drets de les persones si tot allò fonamental en aquests àmbits és decidit a Madrid.

Val a dir que aquesta posició central en el sentiment catalanista l’ha sabuda aglutinar, fins avui, la indeterminació essencial de Convergència Democràtica de Catalunya: moderats en diuen, el que en realitat vol dir que en cada moment fan allò que convingui més, sense que tampoc quedi mai determinat la conveniència de qui se serveix en cada moment. En tot cas, el domini de l’estètica, la imatge d’ordre i l’equilibri entre els interessos personals dels seus dirigents i les apel·lacions al patriotisme que tant agraden al seu electorat els fa, avui, preeminents.

Aprenem-ne allò que ens convé: s’ha de treballar per sumar, no per dividir; no hi ha veritats absolutes; els lideratges han de ser reconeguts; l’estètica també és important.

Rebutgem-ne allò que no podem admetre: el nostre compromís amb la llibertat i la dignitat de Catalunya no es ven; mai els interessos personals no han de malmetre els del país; l’ètica en la nostra actuació no és un element complementari sinó principal.

Portem molts anys de lluita i el país camina cap a on prevèiem: el llast espanyol malmet la nostra prosperitat econòmica, la nostra llengua és menystinguda, la nostra realitat com a poble és negada.

De fora ens ataquen, ara ja sense miraments, no pot seguir sent temps de resistència, és temps de combat. I per això avui és temps d’aliances entre tots els independentistes, per poder viure un demà en el qual no haguem de lluitar per existir, sinó per decidir com volem ser i com volem viure.

14.233 lectures

Comentaris (3)

Temps... d'anar teixint complicitats... Crida als que tinguen 'quotes participatives' de la CAM
Els fets:
els espanyols ens han espoliat als valencians les dos caixes d'estalvis que teníem. Bancaixa se l'ha engolit Caja Madrid i a la CAM els espanyols del Banco de España amb MAFO al cap davant senzillament l'han 'liquidat'. Ho han fet amb lleis sorgides del parlament espanyol per facilitar l'espoli i aprofitant-se del deteriorament del Govern valencià per donar-nos el cop de gràcia. Primer debiliten el govern valencià (amb el suport del tripartit) i després rematen..
Doncs bé, impositors valencians de la CAM ens estem organitzant.per a sindicar els quota-partícips.
Sabem que La Caixa, per ordre de tercers va comprar 195.162 títols.
http://www.cincodias.com/articulo/mercados/especulacion-dispara-cuotas-cam/20110830cdscdsmer_4/
Caldria localitzar els compradors per si volen organitzar-se amb nosaltres
El dia 6 d'octubre tenim una assemblea a Alacant on hem convidat a MAFO.
Els mitjans espanyols, sobre tot controlats pel PSOE, estan fent el boicot a la nostra iniciativa. Cal publicitar l'assemblea del dijous dia 6 d'octubre a les 19:00 en l'Hotel Melià d'Alacant en el saló ( i no és conya) 'Terra Mítica'
Tota la informació la teniu en:
http://impositorscam.com/
M'he posat en contacte amb els del CCN que pense que haurien de fer menys ideologia i més coses pràctiques de cara a la barraca.
Amb vós,Dr.Carretero (II)
Coincideixo amb el comentari anterior;amb tot.
Sols afegir: R-Cat fou eclipsat per l'afecte SI-Laporta, però ja hem vist què ha passat amb aquest coalició.
En Laporta anant de divo, en López-Tena amb molts coneixements i molta raó però sols busca brega i l'Uriel Bertran un professional (en el sentit que viu i sols sap viure de la política) de la política; envers vostè, Dr.Carretero, ja va demostrar que de política en sap:
a) dir les coses pel seu nom; en Zapatero és un mentider
b) organitzar i estalviar en la seva conselleria de governació
c) dir prou i anar cap a casa abans que cedir a les exigències del president d'una altra nació.
Amb vós, Dr. Carretero.
Dr. Carretero: Vosté és sens dubte un LÍDER amb majúscules, lamentablement no reconegut fins ara pel nostre poble. Li demano que no li ho tingui en compte i, sobretot, que no defalleixi. Segueixi treballant per la unitat dels independentistes. Que el que no fou possible el 28N ho sigui al més aviat possible. Amb el meu sincer agraïment.

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament