Llibres

Joan Carretero, durant l'entrevista amb EL TEMPS / Foto: Dani Codina

Joan Carretero (Tremp, 1955) fa de metge i presideix Reagrupament. Afirma que no hi ha més solució que la unitat per a enfortir l’independentisme, i per a assolir-la cal generositat, una característica que a alguns els costa d’entendre. Aquí rau el pacte amb la ‘nova ERC’ per a les eleccions espanyoles 
 
 Teníeu alternativa a pactar amb Esquerra?

— Sí. Hi havia una alternativa que era presentar-nos sols, amb poques garanties d’èxit. Teníem l’alternativa de no presentar-nos i teníem l’alternativa de mirar d’ajudar que l’independentisme tingués més representació que no té ara. Per tant, vam optar per la que nosaltres trobem la millor opció: procurar ajudar que, en lloc que hi hagi zero o un independentistes al Congrés espanyol, n’hi hagi algun més. D’alternatives, en aquesta vida, sempre n’hi ha.

6.139 lectures
Montilla, president de la diputació de Barcelona

Des del 2004, els càrrecs de la Diputació que deixaven alguna responsabilitat però continuaven en nòmina mantenien 14 pagues del seu anterior sou i, durant 10 anys, el complement anava reduint-se anualment un 10%; també la Generalitat de Catalunya paga un complement retributiu, indefinidament, als alts càrrec i diputats del Parlament de Catalunya. Us demanem si " Quan un alt càrrec per designació política deixa d'ocupar el càrrec, se li ha de continuar pagant alguna retribució?"

5.494 lectures
Carretero+Junqueras+Bosch

Aquest dissabte els presidents de Reagrupament Independentista i d'Esquerra, Joan Carretero i Oriol Junqueras, han presentat l'acord de coalició per a concórrer junts a les eleccions espanyoles del 20-N, acompanyats del cap de llista, Alfred Bosch. L'acord té l'objectiu de defensar la independència de Catalunya al Congrés de Diputats espanyol. Us demanem "com valoreu l'acord de coalició entre Reagrupament Independentista i Esquerra?"

6.310 lectures
Caos al Parlament

Aquesta setmana ha tingut lloc el debat de política general al Parlament de Catalunya. Lamentablement, el que més n'ha transcendit és força anecdòtic. D'una banda, Artur Mas es va fer un embolic a l'hora de defensar el sistema d'immersió lingüística a l'escola i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, un altre en autoritzar un sistema de votacions que va resultar impossible. CiU va pactar resolucions amb gairebé tothom i, en la línia més unionista de Duran i Lleida, va votar a favor de la presència de la E a les matrícules dels automòbils. Us demanem "Quin balanç feu del debat de política general al Parlament de Catalunya?"

5.592 lectures
Enquesta: "Considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va presentar aquest dimecres les conclusions de l'Informe de Política Lingüística, que -segons ell- constata que el català gaudeix d'una salut positiva, malgrat que l'ús del castellà es manté molt per sobre del català (saben escriure en espanyol un 95% i en català només el 60%), l'ús del català a la Justícia s'ha tornat a reduir, s'alerta sobre l'escassa presència del català en les noves tecnologies i l'escàs cinema en català. Us demanem si "considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

6.037 lectures
El president de Reagrupament, Joan Carretero
(Girona, 11-09-2011)

El president de Reagrupament, Joan Carretero, es mostra escèptic davant una possible defensa que el govern d'Artur Mas pugui fer del català a l'escola després de l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'independentista considera que Convergència i Unió s'ha caracteritzat sempre per acatar tot el que arriba des de Madrid i que, per tant, en el tema de la immersió lingüística farà mateix. Carretero també ha explicat que les negociacions amb ERC segueixen en punt mort a l'espera que "Esquerra torni a treballar per la independència de Catalunya". El president de la formació descarta, en un principi, presentar-se per ser diputat a Madrid.

7.959 lectures
Enquesta: "Trobeu correcte que el Parlament retirés l'estelada del fèretre del president Heribert Barrera?

Aquesta darrera setmana ha vingut marcada per la mort del president Heribert Barrera i els actes de recordatori organitzats per la institució que ell va presidir. Aquests actes han generat polèmica per l'actuació de l'actual presidenta del Parlamanet, Núria de Gispert (CiU), que va fer retirar l'estelada que cobria el taüt a l'entrar a l'edifici del Parc de la Ciutadella. A més, de Gispert va fer un discurs de to regionalista que desentonava amb la fermesa indepedentista de Barrera. Us demanen si Trobeu correcte que el Parlament retirés l'estelada del fèretre del president Heribert Barrera?

8.071 lectures
Entrevista a Joan Carretero: "Qui no vulgui veure-ho és perquè no vol: la Catalunya autonòmica s'ha acabat. La Catalunya autonòmica és la decadència"

"Participaríem en una coalició de grups que anessin a Madrid a defensar els interessos nacionals de Catalunya"

"Estem disposats a col·laborar amb ERC si van amb un programa molt diferent amb el que han anat últimament a Madrid"

"Si ERC aposta per a ser un partit bàsicament d'esquerres, nosaltres no hi tenim cap afinitat"

"És més fàcil la independència que el pacte fiscal". "Els espanyols ens han reiterat que no és possible el concert econòmic"

"Convergència enganya, sap que enganya i molts catalans es deixen enganyar"

"Estem davant de la disjuntiva; si volem un país decadent, o volem un estat que ens doni les capacitats per a sortir de la crisi"

"Abans de retallar qüestions de sanitat s'hauria d'haver començat suprimint les diputacions i els consells comarcals, que no tenen cap sentit"

"Aquest país és incapaç d'afrontar la realitat i aleshores somia. Vivim en un país que vol resoldre les seves penúries a base de fer invents"

13.303 lectures
Enquesta: "Com creieu que ha d'actuar l'independentisme davant la convocatòria d'eleccions espanyoles?"

El president espanyol Rodríguez Zapatero no ha pogut exhaurir la legislatura i ha anunciat un avançament de les eleccions espanyoles per al proper 20 de novembre. Darrerarment hi ha hagut nombroses veus que han plantejat la inutilitat que l'independentisme es presenti per a unes eleccions que són de concepció espanyola. Altres consideren que cal aprofitar totes les ocasions per a guanyar parcel·les des d'on fer avançar el projecte de construcció d'un Estat català propi perquè és evident que ni el PSC ni Duran i Lleida no ens conduiran cap a la llibertat. Hi ha un corrent que planteja la necessitat que tots els partidaris de la independència concorrin sota una mateixa candidatura. Us demanem com creieu que ha d'actuar l'independentisme davant la convocatòria d'eleccions espanyoles?

8.674 lectures
Enquesta: "Com valoreu per a Catalunya la designació de Pérez Rubalcalba com a candidat del PSOE?"

Alfredo Pérez Rubalcaba ha estat proclamat oficialment candidat socialista a les eleccions espanyoles aquest dissabte. Diversos comentaristes polítics consideren que, amb el seu discurs, ha fet un gir a l'esquerra i algun gest cap al moviment dels indignats. En canvi, no ha dit res sobre el debat territorial. Us demanem "Com valoreu per a Catalunya la designació de Pérez Rubalcalba com a candidat del PSOE?"

7.424 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament