Llibres

Enquesta: Com valoreu la decisió del Govern de la Generalitat de tancar 2 canals de TV3 i reduir l'oferta televisiva en català?

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat una reducció del pressupost de la CCMA i el tancament de dos canals de TV3, malgrat que més d'un 80% de l'oferta d'emissions que es reben a Catalunya és en castellà i TV3 ha esdevingut un instrument de decisiu per a la projecció de la llengua catalana i la cohesió nacional del país. Us demanem Com valoreu la decisió del Govern de la Generalitat de tancar 2 canals de TV3 i reduir l'oferta televisiva en català?

8.949 lectures
Alfred Bosch valorant els resultats de la coalició

Les eleccions d'aquest diumenge han comportat una ensulsiada dels socialistes sense precedents i un amplíssim triomf del PP, matisat sobretot a Catalunya, on CiU ha obtingut el primer lloc, i al País Basc. La coalició independentista on s'integra Reagrupament ha obtingut 3 diputats. Per això, us demanem Com valoreu els resultats electorals de la coalició independentista ERC-Reagrupament-CatSí?

8.587 lectures
Enquesta del CIS

Totes les enquestes pronostiquen una àmplia majoria absoluta del PP a les eleccions de diumenge vinent, si bé a Catalunya el PP no serà la força més votada. La majoria d'analistes preveuen que el PP mantindrà la línia d'espoli fiscal i asfíxia de l'autogovern que ha dut a terme el PSOE durant la legislatura en què el Tribunal Constitucional ha tombat un Estatut poc ambiciós. Us demanem Quina opció és millor per a Catalunya davant la previsible majoria absoluta del PP?

9.260 lectures
Duran i Lleida i Rajoy mostrant la seva gran sintonia

En el seu darrer editorial , Joan Carretero posava de manifest que el candidat de CiU estava desconcertat pel fet que "davant la majoria absoluta del PP, a Convergència tant li fa que Duran tregui 10 diputats, com que en tregui 12 o 8; siguin els que siguin tindran el mateix pes i, tant per tant, els convé més un Duran debilitat..." El president de Reagrupament acabava l'editorial amb una pregunta que us demanem que respongueu: "Podem confiar els interessos de Catalunya a qui té el desig íntim de ser un ministre espanyol més del PP?"

7.757 lectures
Cadàvers de nens fruit dels bombardeigs de l'aviació feixista sobre Barcelona durant la guerra civil

Les declaracions de Peces-Barba han aixecat molta polseguera a Catalunya, però curiosament les autoritats espanyoles hi han tret importància. Espanya, tot i ser un país molt estricte amb la condemna de la violència per part dels partits polítics, sembla que prefereixi ignorar la broma  de Peces-Barba sobre bombardejar Barcelona. Països com Alemanya consideren delicte negar o bromejar sobre l'holocaust nazi. Us demanem si "Creieu que Peces-Barba fa apologia de la violència en dir que es pot fer broma sobre bombardejar Barcelona?"

8.715 lectures
Peces-Barba amb Bono

Gregorio Peces-Barba s'ha fet un embolic defensant l'existència d'una única nació espanyola amb una unitat de 500 anys que "és impossible que pugui dissoldre's". Segons el socialista, ponent de la Constitució espanyola i catedràtic de Dret, "equivocadament s'ha acceptat que es digui a Catalunya que la llengua pròpia és el català", quan segons ha asseverat, "la llengua pròpia de tot l'Estat és el castellà, i també és la llengua pròpia de Catalunya". Us demanem si "creieu que les declaracions de Peces-Barba negant al català el caràcter de llengua pròpia de Catalunya seran rectificades per Carme Chacón?"

8.398 lectures
Joan Carretero, durant l'entrevista amb EL TEMPS / Foto: Dani Codina

Joan Carretero (Tremp, 1955) fa de metge i presideix Reagrupament. Afirma que no hi ha més solució que la unitat per a enfortir l’independentisme, i per a assolir-la cal generositat, una característica que a alguns els costa d’entendre. Aquí rau el pacte amb la ‘nova ERC’ per a les eleccions espanyoles 
 
 Teníeu alternativa a pactar amb Esquerra?

— Sí. Hi havia una alternativa que era presentar-nos sols, amb poques garanties d’èxit. Teníem l’alternativa de no presentar-nos i teníem l’alternativa de mirar d’ajudar que l’independentisme tingués més representació que no té ara. Per tant, vam optar per la que nosaltres trobem la millor opció: procurar ajudar que, en lloc que hi hagi zero o un independentistes al Congrés espanyol, n’hi hagi algun més. D’alternatives, en aquesta vida, sempre n’hi ha.

8.624 lectures
Montilla, president de la diputació de Barcelona

Des del 2004, els càrrecs de la Diputació que deixaven alguna responsabilitat però continuaven en nòmina mantenien 14 pagues del seu anterior sou i, durant 10 anys, el complement anava reduint-se anualment un 10%; també la Generalitat de Catalunya paga un complement retributiu, indefinidament, als alts càrrec i diputats del Parlament de Catalunya. Us demanem si " Quan un alt càrrec per designació política deixa d'ocupar el càrrec, se li ha de continuar pagant alguna retribució?"

8.029 lectures
Carretero+Junqueras+Bosch

Aquest dissabte els presidents de Reagrupament Independentista i d'Esquerra, Joan Carretero i Oriol Junqueras, han presentat l'acord de coalició per a concórrer junts a les eleccions espanyoles del 20-N, acompanyats del cap de llista, Alfred Bosch. L'acord té l'objectiu de defensar la independència de Catalunya al Congrés de Diputats espanyol. Us demanem "com valoreu l'acord de coalició entre Reagrupament Independentista i Esquerra?"

8.508 lectures
Caos al Parlament

Aquesta setmana ha tingut lloc el debat de política general al Parlament de Catalunya. Lamentablement, el que més n'ha transcendit és força anecdòtic. D'una banda, Artur Mas es va fer un embolic a l'hora de defensar el sistema d'immersió lingüística a l'escola i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, un altre en autoritzar un sistema de votacions que va resultar impossible. CiU va pactar resolucions amb gairebé tothom i, en la línia més unionista de Duran i Lleida, va votar a favor de la presència de la E a les matrícules dels automòbils. Us demanem "Quin balanç feu del debat de política general al Parlament de Catalunya?"

8.164 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament