Llibres

Vila d'Abadal

L'actual alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va declarar  que Josep Antoni Duran hauria de renunciar a presentar-se a la reelecció al proper congrés d'UDC el 2012, atès que ja fa gairebé 30 anys que és al capdavant del partit, fet que va "en contra del pluralisme". A més, l'alcalde de Vic considera que Unió "si vol ser fidel a les seves ideologies originàries, ha de defensar la independència". Aquest dilluns, en una visita a Torelló, Duran i Lleida ha respost, en una mena d'acció d'anti-campanya contra el principal alcalde de la seva formació, dient que “lamenta”, però “respecta”, que no se l’hagi permès participar en la campanya de Vic. Us preguntem si "ha fet bé l'alcalde Vic, Josep M. Vila d'Abadal (UDC), a vetar la presència de Duran en la campanya de les municipals a Vic? "

9.204 lectures
Enquesta: "Joaquim Nadal ha de dimitir per la desautorització dels 25 del PSC sobre els 1.450 milions que l'Estat deu a Catalunya?

La votació del PSC amb el PSOE, diferent de la resta de grups i diputats catalans, ha deixat tocat el cap de l'oposició a Catalunya, Joaquim Nadal, el qual fa unes setmanes va dir que els socialistes arribarien fins a les últimes conseqüències i estarien disposats a votar una moció com la que ahir van rebutjar, encara que això els pogués portar problemes amb el PSOE. Aquest dimarts, Nadal va mantenir una agra discussió en directe  amb el periodista Manel Fuentes, però no s'ha volgut desdir de les seves declaracions. Algunes veus, dins i fora el partit, consideren que Nadal hauria de ser rellevat de les seves responsabilitats, a causa de l'afectació a la seva credibilitat. Podeu respondre clicant a:

"Joaquim Nadal hauria de dimitir com a portaveu del PSC a causa de la desautorització amb la votació al Congrés relativa als 1.450 milions que l'Estat deu a Catalunya?

9.508 lectures
El líder de l'SNP, Alex Salmond / Foto: Getty Images

Després de la contundent victòria dels independentistes de l'Scottish Nacional Party , al Regne Unit i a Europa s'ha obert amb força el debat sobre les opcions d'independència d'Escòcia a curt termini. Podeu respondre clicant a:

Escòcia esdevindrà un estat independent en menys de 4 anys?

9.005 lectures
Ignasi Planas

- El mercat electoral de l'independentisme ha patit una eclosió, hi ha molta marca a les lleixes dels electors, què aporta Unitat per Barcelona com a plus?
Precisament unitat. La lliçó del 28 de novembre és clara: la gent reclama unitat.

10.324 lectures
El Dr. Broggi és l'associat a Reagrupament de més edat / Foto: Oriol Duran

La consulta de Barcelona ha ampliat el cens als menors de 16 anys. Per dalt, però, no hi ha límit. Entre els votants més veterans hi haurà el prestigiós cirurgià Moisès Broggi (Barcelona, 1908), que ja ha votat pel “sí” anticipadament. Broggi ha barrejat la seva prestigiosa carrera com a cirurgià amb una vocació ètica a favor de la pau i el catalanisme.

12.420 lectures
Joan Carretero a Vilaweb
  • "Els mesos que porta Convergència al Govern, justament el que fa és donar-nos la raó als que hem dit i hem preconitzat que el sistema autonòmic està en un cul-de-sac, ja no té sortida".
  • "Vam ser els únics que vam parlar de debò de fer candidatures el més unitàries possibles."
16.304 lectures
Rut Carandell en un acte a Malgrat de Mar / Foto: Arxiu Reagrupament.Cat

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell (Barcelona 1966), creu que el moviment independentista no s’ha d’articular amb estructures rígides ni al voltant d’un sol partit. Al contrari, per tal de tenir èxit, proposa buscar complicitats amb el màxim d’organitzacions. La coalició entre Reagrupament i Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals a Barcelona n’és un exemple. Però no l’únic. En altres poblacions faran llistes amb Convergència o les CUP i tot, plegat, afirma, serà un experiment. A partir de llavors, la formació, que no va aconseguir representació al Parlament de Catalunya, fixarà la ruta i l’estratègia a seguir en una assemblea  a finals de la primavera. El partit no ha aconseguit representació al Parlament, i per això Carandell creu que les estratègies s’han de reformular.

12.036 lectures
Paul van Orshove
(Brussel·les, 30-01-2011)

Degà de la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica de Lovaina, Paul van Orshove tracta de no sortir de la seva especialitat quan comenta l'actualitat de Bèlgica, però al final no pot evitar baixar a l'arena política. No és separatista, aclareix, però no descarta acabar sent-ho si l'Estat belga no es reforma per adaptar-se a la nova realitat. Una federalització total "serà l'única forma de mantenir Bèlgica, decidint amb llibertat el que es vol fer junts".

9.573 lectures
Rut Carandell
  • " Sobre la coalició no hi ha hagut discrepàncies”
  • “Sense nosaltres el mapa polític seria molt més descafeïnat”
  • “No és el govern dels millors, és el govern dels repetits”
11.073 lectures
Joan Carretero en una entrevista durant la campanya electoral
(Barcelona, 17-01-2011)

"Abans de les eleccions jo ja vaig enviar una carta certificada al senyor Puigcercós i al senyor Laporta per anar junts. Una altra cosa és que hi ha gent que no se'n vol enrecordar. Recordo un article que va sortir, que es deia Patriotisme i dignitat , on ja es demanava una llista unitària, una llista que fos el més àmplia possible. Jo sempre he opinat que fóra bo que el màxim nombre d'independentistes possible anés junt a les eleccions. Per tant, no és fruit de si ara som més o menys, sinó que sempre he pensat que això seria el millor per a l'independentisme"

12.019 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament