Llibres

Entrevista a Jaume Fernández, candidat de Reagrupament Independentista per Lleida

El cap de llista de Reagrupament per Lleida i el primer alcalde de Catalunya membre d’aquest partit, Jaume Fernández, assegura que la formació que representa ha fet tots els possibles per unificar les forces independentistes, però Solidaritat Catalana, liderada per Joan Laporta, només ha tingut des dels seus inicis un objectiu clar: fer desaparèixer Reagrupament. Ara bé, segons Fernández, malgrat els esforços de molts, la formació aguanta els torpedes que els hi envien.

14.225 lectures
Joan Carretero durant la 3a. Assemblea "Units pel futur"

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, s'ha mostrat satisfet perquè els 3.405 associats que té a hores d'ara Reagrupament "són gent de pedra picada, gent que estimen Catalunya per damunt de tot, i són gent que han decidit de manera explícita, contravenint el senyor Pujol i el senyor Montilla, que ara sí que toca i ara és l'hora de decidir".

  • "Cada vegada hi ha més ciutadans que tenen clar que l'única opció perquè Catalunya pugui tenir present i futur és que pugui tenir una eina -com tenen totes les nacions del món- que és l'Estat"
  • "Estem treballant per a poder sumar el màxim"
  • "Tenim un altre objectiu fonamental, que Catalunya s'apropi a les pràctiques polítiques dels països de democràcies avançades: llei electoral, llei d'incompatibilitats, llei de transparència i llei de limitació de mandats"
  • "La feina és un dels valors fonamentals d'aquest país, que s'està perdent".
10.232 lectures

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha manifestat que si depengués de la seva formació no hi hauria un altre tripartit, i ha afegit que Reagrupament no participarà en cap govern que defensi la via autonomista. A més, l'exconseller de Governació també ha reconegut que "amb la legalitat espanyola a la mà és impossible convocar un referèndum", i que el que caldria primer és "proclamar la independència al Parlament". Carretero ha manifestat també que els contactes amb altres formacions independentistes, com Solidaritat Catalana, seguiran fins a la data límit d'inscripció a les eleccions.

11.573 lectures
"Tres senyors no poden dir un bon dia que s'han inventat una coalició"
(Puigcerdà, 18 d'agost de 2010)

Joan Carretero (Tremp, 1955) exhibeix la seva condició de metge, a la qual va tornar el dilluns següent a ser cessat com a conseller. Presideix Reagrupament i ha passat d'oferir-li el que volgués a Joan Laporta a ser més que escèptic a l'hora de plantejar-se una coalició amb Solidaritat Catalana. Ho explica en aquesta entrevista.

13.292 lectures
Joan Carretero:«L'hi he ofert tot i més a Laporta i m'ha dit que no»
(Sallent. Dilluns, 16 de agost del 2010)

–Fa un mes que més d'un milió de catalans van sortir al carrer en una exhibició d'unitat en resposta a la sentència sobre l'Estatut. Unitat que, de moment, no sembla que s'hagi de traslladar a les urnes en forma de candidatura independentista unitària. Què falla?

–Ara la paraula mítica i màgica de l'independentisme és unitat . És bo sumar i l'ideal seria anar junts, però no és fàcil. Hi ha propostes tan esotèriques com anar junts a les eleccions i després al Parlament que cadascú vagi per separat. Si la unitat només serveix per fer una llista, faríem un flac favor al país i a l'independentisme.

13.891 lectures
(Puigcerdà, 12 d'agost de 2010)

“Els polítics han d’anar al davant, i que marquin el camí a seguir, perquè pretendre que sigui la societat qui digui als polítics el que han de fer, no és la millor opció pel país.”

4.951 lectures
"Arnau Mir de Tost va canviar la mentalitat defensiva dels catalans del segle XI per l’ofensiva"

Parlem amb Jaume Fernàndez, en el marc del cap de setmana reagrupat al Pallars. L'alcalde de Rosselló de Segrià i cap de llista de Reagrupament per Lleida és l'encarregat d'acompanyar als associats que el dissabte visiten l'església de Santa Maria de Covet i el castell de Llordà.

11.701 lectures
Joan Carretero durant la inauguració de la seu electoral al passeig de Gràcia
(Puigcerdà, 5 d'agost de 2010)

"Hi ha una xifra d'associats prou notable i la seva qualitat humana i professional és excel.lent" 

"Almenys ningú podrà dir que amaguem res, perquè fins i tot les nostres errades les hem fet de cara al públic"

"Desgraciadament l'objectiu de determinades persones no és engrandir l'espai independentista, sinó més aviat al contrari, líquidar una associació, que dia a dia va fent els deures"

"Per a alguns la vida política del nostre país seria molt més fàcil si nosaltres no hi fossim"

13.360 lectures
“La llibertat és un procés lent però inexorable”

Multitasca. L'advocat Ignasi Planas és un home polifacètic. Jutge a Girona fins a finals de juliol, espera ara una nova destinació. És alhora president de la Federació Catalana de Rugbi, esport que va practicar durant 17 anys i que defensa pels valors que transmet. També és coautor del projecte de Constitució de Catalunya, que ha fet seu el Reagrupament de Joan Carretero.

8.161 lectures

L'enquesta

Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?
 SÍ
 NO
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament