Llibres

“La llibertat és un procés lent però inexorable”

Multitasca. L'advocat Ignasi Planas és un home polifacètic. Jutge a Girona fins a finals de juliol, espera ara una nova destinació. És alhora president de la Federació Catalana de Rugbi, esport que va practicar durant 17 anys i que defensa pels valors que transmet. També és coautor del projecte de Constitució de Catalunya, que ha fet seu el Reagrupament de Joan Carretero.

8.903 lectures
Ferran Pujol durant la Festa de Reagrupament al Pallars
(Barcelona, 21-07-2010)

- "Com hem dit molts cops: esperem a tothom i no ens encantem per ningú"
- "No som polítics professionals i som gent que també patim la crisi"

7.252 lectures
Joan Carretero a Puigcerdà durant l'entrevista / Foto: Xavi Xirgo

“Un país no avança només amb manifestacions”

“No he tingut mai cap ressentiment cap a ERC, però repetir el tripartit ha sigut un error”

“Som conscients que podem fer zero diputats, però també que en podem fer uns quants”

“Tothom sap que, com a tal, el PSC no existeix; és una ficció més de la política catalana”.

12.363 lectures
Jaume Claramunt / Foto: Cati Morell
(Vilafranca del Penedès, 6-07-2010)

Jaume Claramunt té 49 anys i està convençut que cada dia que passa la independència és més present en l'ideari col·lectiu dels catalans. Considera que en el context actual la defensa del concert econòmic és un exercici de cinisme de CiU.

La sentència de l'Estatut i l'actual context polític demostren per a Reagrupament que la via de la negociació s'ha esgotat.

10.290 lectures
Ignasi Planas durant l'entrevista amb el "3 de vuit"

La nova formació política Reagrupament va convidar dimecres al Vendrell el jurista Ignasi Planas per parlar de la Constitució de Catalunya que Planas i set experts més han redactat per a una hipotètica Catalunya independent. Membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Planas és llicenciat en dret per la UAB, amb especialitat en Dret Públic i Urbanisme; i té dos postgraus en Ciències Polítiques i Dret Urbanístic. Arran de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha retallat l’Estatut, el 3d8 va parlar amb Planas abans de l’acte públic.

10.190 lectures
L'escriptor Manuel de Pedrolo

El 26 de juny de 1990 va morir a Barcelona l'escriptor Manuel de Pedrolo. Vint anys després, la seva vila natal, l'Aranyó (la Segarra), i la Fundació Pedrolo  recorden l'aniversari amb l'espectacle 'Recital de silencis', a càrrec de l'escriptor Xavier Garcia. Lògicament, no en publiquem una entrevista, però sí que n'extractem citacions incloses a la web de la Fundació Pedrolo , animant-vos a aportar-hi la vostra i a llegir i a recordar algú que va mantenir sempre una feréstega intrasigència per les llibertats nacionals.

10.357 lectures
Anscari M. Mundó, un erudit català universal

"Com a país tenim l'assignatura pendent de la independència. Restituir la dignitat sobirana de Catalunya, la dels Països de Parla Catalana."

13.748 lectures
Carle Móra obrint unes reixes / Foto:Marc Martí

· "Té por de les votacions aquella gent que s'ho té ben muntat dins de l'actual sistema"

· "Trobo bé que tothom es pugui manifestar, inclús Falange, però no en contra de l'exercici democràtic"

12.615 lectures
Antoni Abat és un dels redactors de la Constitució de Catalunya

«La independència de Catalunya serà un gran negoci per Espanya»

Viure uns anys als Estats Units i treballar a les universitat de Standford i Buffalo com a professor de Dret Constitucional, li ha fet veure amb un altre perspectiva l’independentisme. Ho té igual de clar, però diu coses diferents. L’encara militant d’ERC («ja no m’hi trobo còmode, però...») i autor de la Constitució de Catalunya, el mallorquí i nét de sabadellencs, Antoni Abat Ninet, 35, va tornar ahir a Sabadell per saludar el seu amic Oriol Garriga («sap més de la meva família que ningú de la meva família», diu rient).

13.658 lectures
Rut Carandell en la foto que publica el 3 de vuit

"La Constitució de Catalunya és el futur; els partits estan pel passat estatutari"

Heu redactat la Constitució de Catalunya. No és poca cosa...

És potent, sí. I ens diuen que és cap on s’ha d’anar perquè l’Estatut s’ha quedat petit abans de néixer. La Constitució, en canvi, és la voluntat de ser independents.

7.230 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament