El Port de Barcelona exigeix a Reagrupament 1.840 euros per a retre homenatge públic al General Moragues

Xavier Hernàndez, que tanca la llista de Reagrupament a Barcelona, durant la intervenció a l'homentage a Moragues el 2009
(Barcelona, 9-09-2010)

El Port de Barcelona, exigeix 1.840 euros més IVA a l'associació Reagrupament Independentista per a poder retre homenatge al General Moragues aquest Onze de setembre a l'espai on es troba situat el petit monument a Moragues al Pla de Palau (al costat de la Plaça Pau Vila) de Barcelona.

L'Autoritat Portuària de Barcelona està presidida per l'ex-conseller socialista Jordi Valls, el qual fou nomenat pel tripartit en aquest càrrec. El Port és responsable de l'espai on es troba el monument al militar català en el mateix lloc on fou exhibit el seu cap durant 12 anys. Segons un missatge de correu electrònic rebut aquest dimecres en resposta a la sol·licitud formalitzada per Reagrupament Independentista, els responsables del Port consideren que retre homenatge públic l'Onze de setembre al patriota català executat el 1715 , constitueix una "activitat de promoció en aquest cas d’un partit polític".

La interpretació del Port de Barcelona resulta insòlita, atesa la gran quantitat d'actes d'homenatge i commemoració de tota mena que es duen a terme cada Onze de setembre en diversos espais públics de molts pobles i ciutats de Catalunya sense aquestes exigències.

Un nou cas del boicot a Reagrupament per part de càrrecs socialistes?

Amb aquesta exigència, els responsables del Port s'afegeixen a altres administracions controlades pels socialistes i el tripartit que han posat obstacles a les activitats de Reagrupament en altres ocasions. Entre aquestes actuacions, destaca el cas de la denegació de l'ús del Palau Sant Jordi per part de l'Ajuntament de Barcelona el mes de novembre passat, malgrat haver confirmat inicialment la disponibilitat de l'espai sol·licitat, quan no coneixia que el peticionari era Reagrupament. D'aquesta actuació arbitrària se'n van fer ressò alguns mitjans: vegeu "Reagrupament.Cat acusa el PSC de fer boicot als seus actes públics" (diari AVUI, 17-11-2009) .  

Un exemple que incompleix, de fet, la petició de joc net expressada, de paraula, pel president Montilla: Fets i no paraules?

Si aquest impediment no té intencionalitat política, caldria rebre una rectificació immediata per part dels responsables polítics corresponents, atès que aquesta decisió incompleix l'obligació d'una actuació neutral i no arbitrària per part d'un poder públic i, essent-ne el màxim responsable del mateix partit (PSC) que el president Montilla, constitueix un trencament del "joc net" que va demanar el mateix president de la Generailitat de Catalunya en anunciar la convocatòria d'eleccions.

Reagrupament sí que va fer l'homenatge l'any passat

L'homenatge que es pretenia fer aquest any era continuació del que ja es va fer l'any passat, amb la intenció de rescatar la memòria -massa oblidada- del General Moragues, que va lluitar fins al final per les llibertats nacionals de Catalunya i, en el moment de l'execució, va rebre un tracte especialment vexatori, precisament a causa de la seva gran resistència.

Josep Moragues fou arrossegat viu per un cavall, executat, decapitat i esquarterat

El general Moragues i els capitans Jaume Roca i Pau Macip foren executats de manera infamant el 27 de març de 1715. Al general Moragues no se li reconegueren els honors militars, i descalç i amb camisa de penitent, fou arrossegat viu pels carrers de Barcelona per un cavall fins arribar al patíbul, on fou executat, decapitat i esquarterat. El cap del general Moragues, com a escarni, fou posat en una gàbia de ferro que es va penjar al Portal del Mar de Barcelona, amb una inscripció en llatí que deia:

«Josep Moragues, per haver comès el crim d'una repetida rebel·lió, haver abusat dues vegades de la clemència reial, finalment, la tercera vegada, fou pres i executat per la justícia.»

Malgrat les súpliques de la seva vídua, el cap no es va retirar fins al cap de dotze anys (març del 1727).

15.051 lectures

Comentaris (25)

Doncs ho farem igualment
S'ha de fer l'acte igualment, aquets sociates es creuen que Barcelona és el seu cortijo
Pesta sociata!!!
Res de alimentar les butxaques dels sociates a costa de les nostres.
Anem allà i mentre dos o tres membres de RCat fan l'ofrena, la resta de "reagrupats" ens quedem al voltant ocupant sols les aceres, que son via pública.
Suposo que per fer l'ofrena no cal pas demanar permís i per estar uns vianants a l'acera tampoc.
Que caram s'han cregut eixa pesta!!!
Quina vergonya de país! Ara més que mai Reagrupament. Defensem-nos legalment i lluitem moralment, la victòria està propera, molt propera... i Catalunya esdevindrà un país lluire i independent!
El norte General
Em sembla una ofensa a la memòria del General Josep Moragues,aquesta gent es indigna de trepitjar aquesta Terra per la cual el General va LLuitar fins les ultimes conseqüències deixant-hi la Vida.En el moment de fer aquest comentari se m'han humitejat els ulls de ràbia i menyspreu per aquell que gosen menys tenir la memoria del nostre General (el cual porto amb molt d'orgull Tatuat al meu cos junt amb altres PATRIOTES.m'ofereixo a pagar el cost,deixat clar que es indigne l'actual Pal erigit.Salut!!
Però l´homenatge és farà igualment , no ?? qui ens ho pot impedir ?...

Per cert , crec que aquí la gent de "Solidaritat" s´hauria de marcar un punt, fer honor al seu nom i donar suport a uns patriotes catalans que volen homenatjar al General Moragues. Vosaltres que creieu que faran?.... (jo crec que res).
Més en veurem
Dels "PSOEFRANQUISTES" es pot esperar tot. Més en veurem
Anem-hi tant si com no.
Proposo: 1.- Anar-hi, tant si volen com si no, i ja veurem si tenen el que cal tenir per impedir-ho. 2.- Que en el decurs de l'acte es faci pública aquesta ignominiosa exigència per part de les nostres "autoritats". 3.- Que en acabat l'acte, cadascú dels assistents llanci a terra 1 euro, d'on hauràn de recollir-lo els responsables de la cacicada, si és que volen cobrar, abans no els arrepleguin els pidolaires, sense- sostre i rodamóns, a qui segurament els fan més falta que a l'Autoritat Portuària. Vergonya. Srs. socialistes, VERGONYA!!!
Fem l'homenatge igualment
Soc partidari de fer igualment una humil i digna ofrena amb tots els honors al general martiritzat.
Si ho volen impedir quedaran ben retratats com a partidaris dels botxins

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament