Jaume Bonet aguanta la vaga de fam per la llengua, malgrat que palesa debilitat i cansament

El mestre jubilat fa 23 dies que inicià la vaga de fam i anul·la les visites perquè té el cor cansat
Jaume Bonet aguanta la vaga de fam per la llengua, malgrat que palesa debilitat i cansament

Jaume Bonet, el mestre en vaga de fam en defensa de la llengua catalana, va parlar aquest dijous amb el Diari de Balears. En el 22è dia de vaga, va decidir fer cas al metge i restringir les visites d'amics i simpatitzants perquè el seu estat de salut cada cop és més feble i es fa més palès el cansament. "El metge diu que tenc el cor més cansat del que toca. Diu que he d'estar allargat i que he de conversar poc i no rebre gent. Li farem cas, perquè la veritat és que em cans més del que em pensava", va dir en declaracions al diari illenc.

Jaume Bonet: “És com si Rafel Bosch no hagués dit res”

Jaume Bonet accedí ahir a parlar amb dBalears , tot i que estava molt cansat. Li volíem demanar què li semblava que el conseller d'Educació i Cultura, Rafel Bosch, s'hagués dirigit a ell dimarts al Parlament per demanar-li que abandonàs la vaga de fam que fa en defensa del català. Afegí que, a canvi, s'hi reuniria tantes vegades com volgués. Bonet ens digué que les declaracions no el varen immutar. "Per nosaltres és com si Bosch no hagués dit res. No ens mou gens. Ni el criticam per haver-ho dit, ni n'estam contents".

Bosch també advertí dimarts que la protesta pacífica de Jubilats per Mallorca es feia contra una decisió democràtica. Fins i tot la comparà amb la vaga de fam que podria fer un alumne si no estigués d'acord amb la nota treta o la d'un pare que volgués que el seu fill tingués preferència per rebre un trasplantament.

Bonet, mestre jubilat, explicà que sap el que ha dit Bosch perquè li ho han contat. "M'han dit que si m'atur em rebrà al Parlament". I afirmà amb convenciment que "a Jubilats per Mallorca estam fent una acció que té una intencionalitat clara. El missatge ja està donat. De tota manera, estaré encantat si vol venir, encara que sigui per no parlar de res. Aquí seré sense fotògraf, com he fet amb la resta dels partits. Això sí, sempre que no vingui demà -per avui-, demà passat o l'altre, perquè aquests tres dies ja no rebré visites. Hi haurà, però, altra gent de l'associació que el podran rebre i parlar-hi".

Bonet contestà dies enrere una altra afirmació d'una diputada popular. En aquest cas fou la d'Aina Aguiló, que via Twitter, en ser preguntada si no pensava visitar-lo, digué: "Preferesc anar a visitar persones que realment no poden menjar i ajudar-los en el que pugui. Aquest senyor està així perquè vol, hi ha persones que no tenen cap opció". El jubilat replicà llavors: "Recomanam a aquesta senyora que vagi a veure el nostre amic Biel Huguet, dels padrins i padrines flautes de ses Veles, que cada divendres reparteix aliments a la gent que no té menjar. Si ho vol, es pot apuntar al grup. I si a més decideix fer una vaga de fam per cridar l'atenció sobre aquest tema, des de Jubilats per Mallorca li donarem suport. I si ella ho volgués, aniríem a visitar-la".

Bonet ens avisà que avui, en el 22è dia de vaga, ha decidit fer cas al metge i restringir les visites d'amics i simpatitzants a l'espai cultural Can Alcover. El seu estat de salut cada cop és més feble i es fa més palès el cansament. Ens féu saber que "el metge diu que tenc el cor més cansat del que toca. Diu que he d'estar allargat i que he de conversar poc i no rebre gent. Li farem cas, perquè la veritat és que em cans més del que em pensava". Quan se li demanà per la manifestació per la llengua de diumenge, indicà que "seré a Can Alcover desitjant que hi hagi molta gent al carrer, però jo seré aquí".

10.414 lectures

Comentaris (1)

tots amb en jaume bonet
El nostre pensament i el nostre cor amb el Jaume, no es podia internacionalitzar aquest problema a veure què diuen els europeus d'aquest tema?

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament