Opinió

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

Sí, Carles Puigdemont i Casamajó, 130è president de la Generalitat de Catalunya, nascut a Amer el 1962, exalcalde de Girona, serà el president que ens durà a la llibertat. Encara recordo el Consell Nacional de Convergència que es va fer el dissabte 9 de gener de 2016 a Bellaterra, on va ser el protagonista inesperat, ja que l'endemà seria proclamat president, en lloc de n'Artur Mas, vetat per la CUP.

908 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Seria suïcida pensar que la celebració de l'1-O es farà sense riscos. Catalunya està plantejant un xoc de legalitats a l'estat . Catalunya diu al món que és una Nació i que té  dret a decidir. I l'estat considera que Catalunya és una comunitat autònoma, a la qual l´ estat espanyol, ha cedit unes engrunes de poder, que ja li semblen excessives i que està disposat a reduir o fer desaparèixer tan aviat com pugui.

238 lectures
Cridem a la mobilització general!

No puc començar millor aquesta editorial que amb la notícia que el delegat del Govern a França, el mític Martí Anglada, ha estat convidat formalment a assistir als actes de la Festa del 14 de juliol per part del govern francès. Una nova fita en el procés d'internacionalització de la causa catalana, que ha de comptar amb França com un actor clau.

Però aquesta internacionalització anirà en paral·lel a l'evolució del procés intern de reforçament de l'independentisme a la societat catalana. I en aquest sentit, les darreres setmanes han de ser de summa importància. El desvetllament de la pregunta i de la data, així com de la Llei del Referèndum d'Autodeterminació, han tingut un efecte propagador del suport a la Independència. Totes les enquestes assenyalen una victòria aclaparadora d'aquesta opció davant d'un espanyolisme que apareix clarament dividit entre els votants del No, als quals, si més no, se'ls ha de reconèixer el seu tarannà demòcrata, i els que, amb el govern espanyol al capdavant, no pensen participar en la votació, exhibint d'aquesta manera un total manca de qualitat democràtica, que considera Catalunya i els catalans com una veritable realitat subalterna, subordinada, incapaç d'autogovernar-se i a la qual no li donen marge per triar el seu futur polític. Un supremacisme antidemocràtic, en definitiva.

A ningú el sorprendrà que els espanyols que neguen a Catalunya la capacitat d'autogovernar-se se sentiran contrets a obeir la legislació emanda del Parlament de Catalunya. No obeiran ni reconeixeran ni la Llei del Referèndum, ni per descomptat la Llei de la Transitorietat jurídica que s'aprovarà en unes setmanes. Molts d'aquests espanyols es moren per donar suport a nacions en lluita arreu del món, o a sectors de l'oposició a règims en crisi, que munten simulacres de referèndums o consultes populars, però que, quan arriba al cas català, llavors es tanquen en banda.

439 lectures
Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

Avui no parlaré del que fem a l'Ajuntament de Vic, parlaré del que han fet i del que fan, a Osona, alguns homes i dones influents, per a aconseguir que la nostra nació esdevingui, al més aviat possible, un estat independent. Primer citaré als polítics en actiu i després mencionaré altres personatges històrics, que, sense ells, estic segur que la realitat actual, seria sensiblement diferent.

284 lectures
Pilar Altarriba
Pilar Altarriba
Associada a Reagrupament

Dues paraules ambigües que intenten determinar les situacions de les diferents ideologies existents en el nostre mapa polític actual.

Hi havia un temps,en l’època de la transició, en què, després de tants anys de dictadura feixista, i amb els partits polítics en la clandestinitat,les posicions a les bandes extremes eren més marcades. 

258 lectures
Associat a Reagrupament
Dani Roig
Associat a Reagrupament

El passat 9 de juny de 2017 passarà a la historia. Per fi tenim data i pregunta per al referèndum. Amb una pregunta clara i concisa, que fins i tot va més enllà del que es podia esperar, ja que marca un camí inequívoc cap a un estat independent basat en la república.

335 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

M'hi esforço, hi dono voltes, però no aconsegueixo entendre la posició de dels Comuns i de Podem en relació amb el referèndum del dia 1 d'octubre. Fa pocs dies, el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin va anunciar que, les bases del partit, van decidir avalar el referèndum de l'1 d'octubre com una jornada de mobilització, però sense considerar-lo vinculant. 

293 lectures
Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

La llibertat d'expressió està regulada en la sacrosanta Constitución Española de 1978. A l'article 20.1 diu clarament: "Se reconocen y protegen los derechos: a) A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción." 

300 lectures
VicePresident de Reagrupament
Xavier Minguet
VicePresident de Reagrupament

A tu, tant si ets dona com si ets home, tant si ets jove com si ets gran, tant si ets ric com si ets pobre, tant si ets ciutadà amb tots els drets i deures, com si ets immigrant i veus aquest conflicte tant llunyà, tant si penses que ja estem bé com si penses que s’ha de canviar tot, tant si practiques un o un altre conjunt prescrit de creences.

771 lectures
Serem voluntaris, amb il·lusió i orgull

En el moment d'escriure aquestes línies i, sobretot, quan siguin llegides, ja ens trobarem en plena campanya referendària. Potser no encara la campanya oficial, però, de facto , ja estarem amb els motors a tot gas. I farem ben fet. L'u d'octubre és a la cantonada, encara que faltin tres mesos. L'efecte bola de neu, en plena canícula –i quin canícula!– ja és un fet. Cada setmana que passi, s'anirà incrementant i anirà agafant empenta.

671 lectures

L'enquesta

Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?
 SÍ
 NO
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament