Opinió

Nous fonaments

La primera setmana de juny serà una data clau per a Convergència Democràtica de Catalunya, que celebrarà el seu congrés, un congrés que es planteja com una refundació, com un procés de rehabilitació d’aquesta peça clau del sobiranisme català que avui és CDC. Com a partit associat, a Reagrupament hi estem participant i hi tindrem un paper tan actiu com sigui possible. Hi som de totes totes, amb voluntat de col·laboració, aportant idees i valors i amb la voluntat de ser la prova que CDC esdevé un nou partit per un nou país, amb nous fonaments, compromisos i objectius

1.595 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Un país nou mereix dinàmiques noves. No podem pretendre fer un país nou amb una societat treballada amb valors espanyols com a sinònim d’arcaic. Cal que reconeguem que part de la nostra manera de pensar (com a societat) és producte d’una democràcia condicionada per la dictadura i cal que no esperem d’aquest sistema atribucions que mai podrà tenir.

1.577 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Des que es va inaugurar el centre cultural del Born, allà per la Diada del 2013, que ha fet molt de mal a tots els nacionalistes espanyols. A tots els unionistes de tots els diferents tipus que hi ha. Els que es desviuen per la “sacrosanta unidad de España”, els que volen un federalisme que saben perfectament que no arribarà mai o els que diuen que són confederals, que exactament dins l`Estat espanyol és com dir que no s’és res. 

1.513 lectures
Jaume Fernàndez
Jaume Fernàndez
Associat a Reagrupament

A finals del segle passat vaig visitar per primer cop Istanbul. Entre les nombroses descobertes del pont entre orient i occident que és l’antiga Constantinoble, em sorprengué concretament la diferent forma de fer el cafè dels turcs. Encara recordo vivament, com en unaampla cafeteria turca de l’avinguda Divan Yolu , molt a prop de Sultan Ahmet,  vaig engolir com si fos un espresso  una tassa de cafè turc fins al fons.

1.289 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

No hi ha cap mena de dubte que un dels elements més destacats dels canvis polítics que s'han produït recentment a Catalunya ha estat la formació de la Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, encapçalada per Raül Romeva.

1.310 lectures
President de Reagrupament
Ignasi Planas
President de Reagrupament

Per si a algú li quedava cap dubte, el recent debat d’investidura de Pedro Sánchez ha evidenciat que PSOE, PP i Ciudadanos són exactament la mateixa cosa pel que respecta a Catalunya.

1.319 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Ara que encetem el període preconstituent de la futura república catalana, m’agradaria dir la meva arran d’algunes notícies que han transcendit sobre el caràcter i el contingut de la futura Constitució de Catalunya.

1.800 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Els darrers esdeveniments en la política nacional catalana han tingut un notable impacte mediàtic internacional. Després d'uns mesos missing in action,  la majoria dels grans mitjans globals han tornat a parlar del procés independentista.

7.323 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Aquestes darreres setmanes i els propers 18 mesos tenim l’objectiu subjacent de sumar més patriotes al procés. La majoria d’opinadors i analistes polítics focalitzen el creixement en l’espai de l’esquerra, com Podemos.

1.508 lectures
Jaume Fernàndez
Jaume Fernàndez
Associat a Reagrupament

En l’antiga república romana, la carrera política estava pautada i molt organitzada. S’anomenava cursus honorum , i estipulava per ordre i jerarquia l’accés a les diverses magistratures.I encara feia una cosa molt necessària al meu entendre: establia una edat mínima per assolir els diversos càrrecs

1.449 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament