Opinió

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

En temps de patacades és habitual veure clatellades i puntades de peu, cops de colze, etzibades i alguna que altra empenta. Hi ha dos participants nefastos i com a tota competició sembla que un haurà de perdre i l’altre assaborir la victòria.

Per una banda hi ha un Partido Popular emmerdat fins el coll i dirigit per un capità sense timó. Un PP ofegat en la seva pròpia trama corrupta que de forma incomprensible segueix regnant a les enquestes d’intenció de vot. De ben a prop però el segueix un fatigat participant, són els socialistes de Zapatero que després de demostrar ser més civilitzats i dialogants que el PP, també han demostrat que de creativitat i de números no en saben gaire.

A l’últim baròmetre del CIS s’indica que el PSOE està retallant l’avantatge del PP en intenció de vot. Mentre el PP té un 39,5% els de Zapatero han retallat l’avantatge en 1,5 punts i han passat del 36,2% del mes de gener al 38% el passat mes d’abril.

5.488 lectures
Josep Pinyol
Josep Pinyol

En aquest segon article d'aquesta sèrie, Pinyol recorda la retirada dels diputats catalans de les Corts Espanyoles l'any 1918 i defensa que el moviment sobiranista ha de demanar que regidors, batlles, diputats del Parlament i diputats i senadors a Madrid es constitueixin en Assemblea de Representants i acordin aquesta retirada quan es publiqui la sentència del Tribunal Constitucional.

Per a Pinyol, no podem plantejar les nostres reivindicacions nacionals com una qüestió interna espanyola, sinó com un afer internacional. Hem de treure el plet català de l'àmbit constitucional espanyol perquè el seu Estat sempre serà jutge i part. El gradualisme és impossible. El Regne d'Espanya és l'excepció democràtica d'Europa perquè és l'únic Estat on el feixisme no ha estat derrotat militarment. El rei d'Espanya és l'únic cap d'Estat que continua sota el jurament de lleialtat als principis d'un partit feixista. L'ordre constitucional espanyol es va inserir en la legalitat franquista i és irreformable a la pràctica.
 

4.387 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

"Resulta que anar tot el dia embolicat amb la bandera espanyola és cosmopolita, i estar orgullós de ser català és rural. Voleu comentaris més sectaris que aquest? Ser fan de la “roja” és ultra modern, i defensar les seleccions catalanes, està passat de moda. Sr. Franco, les seves declaracions el delaten, tenir un Estat propi, no té res a veure, ni amb la modernitat ni amb la ruralitat, és una qüestió de ser amos o no del nostre futur, de tenir iniciativa pròpia i no dependre de tercers. Diu que som minoria, per tant no entenc com la gent com en Franco, no encapçalen una ILP per demanar que es voti l’autodeterminació, ja que si tinguessin raó ens farien callar a tots els independentistes que anem tot el dia pel carrer amb barretina i espardenyes de set betes (ja se sap, som rurals). Sr. Franco, mira si ho teniu fàcil, si teniu majoria, tireu endavant un referèndum per l’autodeterminació."

6.640 lectures
Sergi de la Fuente
Sergi de la Fuente
Associat a Reagrupament

"Si tot el que s’ha fet fins ara, ens ha portat a aquesta situació anormal, per no dir a una ratera sense sortida, haurem de fer coses alternatives per tal que ens porti a la normalitat desitjada. Aquest és el cas de Reagrupament, un colla de gent, amb "ofici i benefici" (no pas com els polítics professionals) que preocupats per l’anormalitat en què es troba Catalunya, volen treballar per al país, apostant clarament per la regeneració de la política i per la independència de Catalunya. Estic convençut que amb aquest dos pilars bàsics, entre tots, podrem aconseguir que el nostre país, Catalunya, esdevingui simplement, un país normal."

5.805 lectures

L'enquesta

Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?
 SÍ
 NO
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament