Opinió

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

"El gran problema és que actualment cap dels polítics que ens representen al nostre parlament no mostra la més mínima intenció de treure’ns d’aquest atzucac. CiU insisteix a demanar un concert econòmic que es mostra impossible, ja que no ens concedeixen ni l’estatutet retallat pel ribot d’en Guerra, el PSC continua venent-nos un federalisme que ningú a Espanya no vol, ERC continua embolicat en un tripartit que l’ha fet abandonar el gran objectiu dels votants que li van fer confiança.

Fruit d’aquest garbuix, més de 3.500 catalans ens hem adherit a una associació anomenada Reagrupament independentista que busca promoure que a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya hi hagi una candidatura que opti clarament per la consecució d’un Estat propi. És l'única solució possible si volem ser amos del nostre destí i poder destinar la riquesa generada a les inversions que més ens convinguin als catalans, ja sigui el corredor mediterrani, la potenciació de l’aeroport, ampliació de ports, etc."

9.867 lectures
Jordi Vàzquez
Jordi Vàzquez
Associat a Reagrupament

"Cada vegada es fa més difícil no ser independentista A tot això hi ha una pregunta inquietant. Per quin motiu aquestes mesures s’apliquen a les persones més desafavorides: que acabin de tenir fills, pensionistes i treballadors funcionaris?. El mateix govern que escanya ara milions de persones per estalviar-se 5.500 milions d’€ és el que ha deixat a disposició de la banca 186.000 milions d’€ sense cap condició. El 12 de maig, en canvi, el conjunt de mesures proposades per “estalviar” no arribava a 12.000 milions. A vegades, si no llences els diners, no cal fer sacrificis. El problema és que un tercer, Espanya, està llençant els nostres diners i a sobre ens demana sacrificis. Cada vegada es fa més difícil no ser independentista."

4.844 lectures
Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

"Em considero un ciutadà normal, que sento la necessitat de canvi profund en la nostra estructura nacional i que estic convençut que l’únic camí que ens queda és la proclamació de la nostra independència, inclús perquè les relacions amb Espanya, amb el temps, acabin essent millors. Com a tal, cerco un referent i un lideratge, capaç de dur a terme aquesta complexa tasca. Pel seu plantejament i contingut, penso que l'opció de Reagrupament és la que defineix millor el camí a seguir, però tot pot quedar en un no-res si no hi ha un front comú, a nivell global, que es presenti com a opció única davant la opinió pública.

Si no ens unim, acabarem convertits en simples grups folklòrics, que ens sentirem molt bé a les trobades, però que no atraurem, ni engrescarem, ni motivarem a ningú. Podem sortir a treure els gegants al carrer, però acabarem ballant sols a la plaça."

5.911 lectures
Carles Costa
Carles Costa

"Perquè quan siguem independents, tindrem el merescut respecte internacional, disposarem d’un seient a les Nacions Unides, augmentarem el nostre nivell de vida, podrem prendre les nostres pròpies decisions polítiques, podrem impulsar el sistema català de valors: treball, esforç, estalvi, risc, iniciativa, l’esperit d’emprenedor i la innovació... Però no s’acabarà aquí. Podrem recaptar els nostres impostos i fer-ne el que vulguem, podrem fer inversions on ho creiem oportú, podrem impulsar una justícia eficient i eficaç, tindrem competències en ports, aeroports i immigració. També ens podrem convertir en la porta d’Àsia, podrem ser el quart estat en renda per càpita a la UE, invertir en educació, recerca i desenvolupament per ser capdavanters... No haurem de demanar signatures per tenir seleccions esportives, ni demanar poder parlar català al Parlament europeu... I el més bonic és que només depèn de nosaltres i de la nostra voluntat."

4.954 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

"Barrera, Bassols, Blanch, Broggi i Domènec. Vénen d'ERC, del PSC, de CiU, han estat adversaris, sovint acarnissats, han combatut en bàndols diferents, uns són independentistes des de sempre, altres han arribat fa poc, tant se val, conscients del moment històric d’urgència nacional que vivim, ara jutgen necessari donar un pas endavant i proposar al poble que es presenti una llista única independentista. Els mou només una passió: la llibertat de Catalunya. Si ells, vells catalanistes honorables, després de tantes batalles, han estat capaços d’unir-se per aquesta sola idea, com podrem mai explicar als nostres fills que nosaltres no ho hem aconseguit?"

5.438 lectures
Marc Cros
Marc Cros
Associat a Reagrupament

"L'Avui.cat era el digital nacional més seguit a la xarxa, una gran aposta quan el dirigia en Salvador Cot. Quan Cot va veure quines eren les intencions dels nous propietaris va preferir plegar abans del naufragi. Tot indica que això serà un entrenament per també fer desaparèixer l’edició en paper de l’Avui. A cada bugada perdem un llençol i tots tenim part de culpa, sobretot aquells catalans que compren El Periòdico o La Vanguardia. Catalunya pateix una crisi comunicativa evident, tant per l’oferta com pel consum."

6.678 lectures
Jordi Tomàs
Jordi Tomàs
Associat a Reagrupament

És evident que per assolir l'alliberament nacional hi ha d'haver una majoria de diputats als diferents Parlaments dels Països Catalans que siguin patriotes i facin un gran acte de patriotisme i dignitat, declarant unilateralment la independència. Ara bé, i que quedi clar, també és evident que per la profunda regeneració democràtica, que pel que es veu últimament per la TV és necessàriament urgent, també necessitem la majoria de diputats dels diferents Parlaments.

No deixa de ser curiós que tots els partits polítics actuals no han estat capaços de fer una nova llei electoral amb llistes obertes amb més de 30 anys o simplement una llei per la transparència total en finançament de partits o de les seves pròpies fundacions. Fa riure, però, els partidismes sobrepassen sempre al cap davant del nostre país.
Quina pena...

6.115 lectures
Alfons Jorro
Alfons Jorro
Associat a Reagrupament

"Aquesta tardor tenim eleccions al Parlament de Catalunya, si els ciutadans del País volem, podem donar un pas definitiu per aconseguir la nostra llibertat. No serà fàcil, doncs a part de lluitar amb els adversaris d'Espanya que posaran tots els arguments (reals o ficticis) que els passi per la imaginació, també tindrem els "enemics" amb disfressa de catalans de tota la vida, que seran els que faran servir les armes mes inversemblants; intentant silenciar amb tots els mitjans habituals (control de premsa, ràdio i tv) per fer veure que no existim els que no acceptem la situació actual.

Reagrupament és una associació política sense adversaris, no som d'esquerres ni de dretes, sols perseguim una candidatura el més àmplia i transversal possible on estigui garantida la Independència i la regeneració  democràtica, que declari unilateralment la Independència de Catalunya, una vegada siguem independents, Reagrupament es dissoldrà per donar pas a la Constitució de Catalunya que ens torni la dignitat i la sobirania com a Poble."

5.789 lectures
Hel·lena Gonzàlez Massana
Hel·lena Gonzàlez Massana
Associada a Reagrupament

"De fet, Espanya sempre ha defensat el que creu que és seu i això no ha d'estranyar-nos. El problema és que els polítics que ens han representat fins ara sempre han jugat a l'ambigüitat calculada, més atents als seus interessos partidistes, a les seves connivències amb el poder, que no pas al compromís que tenen amb qui representen.

Fer primer el referèndum, és demanar permís a Espanya per proclamar l'Estat català. Desaprofitar la possibilitat més clara que hem tingut mai de ser lliures. Un suïcidi col·lectiu  per mantenir l'immobilisme i les polítiques de peix al cove que només beneficien a qui ja li va bé que tot segueixi igual.

No ens deixem enganyar. La llibertat no s'aconsegueix pidolant-la a ningú. Si es vol, es  pren. 

Hi tenim tot el dret. Un dret que ningú  no ens el pot negar. Només ens cal exercir-lo." 

7.146 lectures
F. Xavier Hernàndez
F. Xavier Hernàndez
Associat a Reagrupament

La Catalunya independent necessitarà bons museus. En els darrers decennis els diferents partits dinàstics que han governat la institució autonòmica, així com les diputacions i l’estat han generat una política de minorització dels nostres museus i del nostre patrimoni que ha comportat desgavell i fragmentació. Per tant, i en la perspectiva de la independència, s’hauran d’emprendre accions correctives urgents i aquestes hauran de ser absolutament pragmàtiques i possibilistes.

D'entrada caldrà emprendre una tasca d’unificació des del punt de vista de la gestió. En una Catalunya independent no tindrà sentit mantenir xarxes de Museus de la Generalitat, diputacions, ajuntaments...  Caldran polítiques comunes i d’eficiència. Una de les vies possibles passarà per la reordenació dels museus i centres d’interpretació públics com a consorcis o fundacions amb una agència pública nacional, que estableixi projectes estratègics, que en supervisi la gestió i distribueixi els recursos a partir de criteris de eficiència.

6.808 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament