Opinió

Jaume Fernàndez
Jaume Fernàndez
Associat a Reagrupament

Enmig de la batalla política del procés català, la història ha esdevingut víctima d’alguns disbarats remarcables. La història, com l’economia, és una ciència social, i com a tal està subjecta a interpretacions, molt cops interessades. En tot cas, tot té un límit, i els dirigents actuals de l’Estat espanyol l’han superat amb escreix.

1.182 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

El triomf de l'opció independentista en el 27S ha estat total i abassegador. Tenim el Parlament de Catalunya més democràtic que mai. I tenim el Parlament de Catalunya més independentista que mai. I tindrem, cap dubte al respecte, el President de Catalunya més independentista, amb el permís, naturalment del President Macià. 

1.138 lectures
Reagrupament: fer, altre cop, allò que toca fer

Els resultats de les eleccions del 27S ens han mostrat dos milions de catalans amb dret a vot decidits a ser independents, una xifra que fa pocs anys, quan vàrem endegar el projecte de Reagrupament, quan ni Esquerra ni Convergència treballaven per aquest objectiu, no ens haguérem atrevit ni tant sols a somniar.

1.209 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Banalitzar el feixisme a Espanya els ha funcionat sempre. Aquesta actitud els permet fer una "transició"  democràtica sense cap trauma, assumir tota l'herència del franquisme tant de persones, com de símbols com de base ideològica sobre la qual muntar la "democràcia".

1.823 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

El proper 27 de setembre ens enfrontem a la jornada més important dels últims 300 anys de la història de Catalunya. La jornada on ens juguem el ser o no ser com a Nació. El ser o no ser de la llengua catalana, de la cultura catalana, de la nostra idiosincràsia que ens fa ser el que som: catalans.

1.545 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Feia temps que no treballava amb el número 39. Per a mi, era, senzillament un número compost divisible per 3 i que és podia descompondre així: 3x13. Avui, ves per on, m'interessa des del punt de vista polític. A la llista de Junts pel SÍ, la posició 39 l'ocupa en Marc Viñolas, el secretari general de Reagrupament.

1.286 lectures
Inversió pública i relacions socials

El mes de setembre d’aquest any 2015 el vivim amb gran intensitat. No cal dir que això és cert per als que desitgem veure com el nostre país avança cap a la plena normalitat política, però cal tenir present que la situació és intensa també per a aquells que no pensen com nosaltres.

1.250 lectures
27 de setembre de 2015

Davant l’extraordinari moment que vivim i més encara quan estem commemorant l’11 de setembre, convé fer un breu repàs a la història, un repàs que convé de forma especial compartir-lo amb els més joves, amb aquells que fins i tot no tenen edat per votar.

1.260 lectures
El pacte impossible

Entre Catalunya i Espanya mai ha existit un pacte. De fet, la convivència, igual que en tots els àmbits de la vida, és possible sense necessitat d’un pacte. La mostra fefaent d’això és que catalans i espanyols hem conviscut durant 300 anys sobre la base d’una clara imposició dels segons respecte dels primers.

1.235 lectures
Marc Viñolas
Marc Viñolas
Secretari General de Reagrupament

Han calgut just aquests dies, 2.278 per veure realitzat un somni, el nostre somni,  el somni d’una candidatura unitària que declari de manera unilateral la independència de Catalunya.  Finalment companys! Finalment! En escriure això m’envaeix un sentiment reconfortant de victòria anticipada.

1.779 lectures

L'enquesta

Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?
 SÍ
 NO
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament